Matkamme maailman ympäri, ideasta toteutukseen

Nonii. Tästä se kuulkaas lähtee...

Niin meidän, kuin varmasti monen muunkin haaveena on ollut matkustaa joskus maailman ympäri. Viimeisen puolentoista vuoden aikana kun matkojen suunnittelu ja toteutus ovat olleet mahdottomia, saimme idean. Miksipä emme matkustaisi ajatusleikkinä maailman ympäri, tutustuisi kulttuureihin, kieleen ja herkkuruokiin ja vähän juomiinkin siinä sivussa. 

Eräänä päivänä tartuimme sanoista tekoihin ja teimme listan maista joihin matkustaisimme ja mitkä maat meitä kiinnostaisivat ruokakulttuurin näkökulmasta.


Alustava reittisuunnitelmamme, eli maa-iliman kartta.

Ajatuksen on annettu kehittyä ja hiljalleen se onkin muhistellut valmiihkoksi. Matka on tuntunut kutkuttavalta ja uusia vivahteita matkan toteutukselle on syntynyt koko ajan. Aluksi ajatuksemme oli viettää tämä matka keskenämme kotikeittiössä vieraillen reilussa parissakymmenessä maassa. Toki aika pian totesimme että haluaisimme jakaa tämän myös ystäviemme kanssa ja niinpä muutama matka on sovittu myös vierailevien tähtien keittiöihin. Alkuperäinen ajatus vain vierailtavien maiden ruoista on myös laajentunut siihen pisteeseen että pyritään sisällyttämään jotain kohteen kulttuurista ja kielestä mukaan, sekä ainakin jotenkin yrittää myös pukeutua teeman mukaan.

Nyt viimeinkin tämä parin vuoden mittainen matka on aloitettu. Eilen saavuimme ensimmäiseen kohteeseen ja jo nyt tiedämme, että tästä tulee huikea reissu! Kuulette pian lisää. Kiinnittäkää turvavyöt, Trevligt resa!

Kommentit